DE ROUTE VAN DE DIKKE PLATAAN OF VAN HET KNOPENBOSJE EN DE ZIELSBESTEMMING

 

       Twee dagen later was ik opnieuw aan de wandel op landgoed Den Bramel, dit keer met Suze en veranderde (verlengde) de route nogal.  Daarmee ontdekten we zulke leuke dingen dat landgoed Den Bramel nu ook meedoet aan de sterrensjamaanroutes! Omdat we al een Dikke Eik pad hebben en de Plataan die op dit landgoed staat werkelijk reuze-afmetingen heeft, kan dit de route van de Dikke Plataan worden. Maar omdat we nog andere dingen ontdekten ook, is deze route inhoudelijk heel geschikt voor een astrologische sterren-uiteenzetting over je zielepad uiteraard ook voorzien van enig eiken-gesjamaniseer.

-De Dikke Plataan-

 

           De Dikke Plataan gaf heel wat energie. Plataan is op de een of andere manier verbonden met Uranus en daarmee niet alleen met een versnelde doorstroming van het bloed, maar ook de boom die de wind kan veranderen. Plataan kan de wind oproepen als het bloedheet is bijvoorbeeld en je hem dat ook vriendelijk vraagt natuurlijk… maar vandaag hadden we er geen last van, het was nog maar een paar dagen officieel zomer, de herfst was in aantocht, en de natuur liet dat duidelijk merken.

           De uitbreiding van de route bracht ons in een heel interessant "knopen-bosje", met een bocht in het pad om de gracht heen. Overal waren er knoopjes in de twijgen gelegd, heel raadselachtig! Nu heeft Vorden elders een echt "knopenpad" waar mensen vroeger ook knopen in de twijgen van beuken gelegd hebben, en waar nu niet veel meer van te zien is. De knopen werden gelegd door geliefden die elkaar daarmee eeuwige trouw bezwoeren. Dat was echter niet het eerste waar ik aan dacht bij dit knopenpad met werkelijk honderden knoopjes in de twijgen en takken. Hier een al wat groter geworden knoop:

           Binnen de astrologie nemen de zogenaamde “Maansknopen” (en ook wel de planeetknopen) een belangrijke plaats in. Ze verknopen verleden en toekomst met elkaar. Astronomisch zijn de knopen de snijpunten van de Zon-en Maanbaan, de punten waar jaarlijks de eclipsen ook op vallen. Er zijn twee knopen, daar waar de baan van de Maan de zonnebaan kruist en het pad ten zuiden van de ecliptica (de zonnebaan) komt te liggen, en daar waar de baan van de Maan de zonnebaan kruist en ten noorden van de ecliptica uitkomt. De zuidwaartse knoop symboliseert het Verleden, de noordwaartse de Toekomst.

            Dit pad kende twee tegengestelde richtingen terwijl het rond ging, een knopenpad (boomknopen dan) de ene richting uit en dan met de bocht mee terug, de andere richting uit.  En aan het eind is er een ideaal bankje om eens even flink te mijmeren over verleden of toekomst, aan de hand van de Maansknopen in iemands horoscoop en de gang van Pluto voor het zielepad.  Alsof de natuur (mij) aangeeft waar we het over dit onderwerp kunnen hebben, dat maak ik er dan maar van.

-een knoop aan de andere kant van het pad-

 

            De astrologische knopen worden meestal in werking gezet in je leven door ontmoetingen met andere mensen die je bestemming kunnen wijzigen. In die zin past het wel bij het Vordense gebruik om knopen te leggen als een soort bezegeling van een relatie tussen twee mensen. Natuurlijk zijn de geliefden in ons leven de belangrijkste wijzigers van onze bestemming, maar er zijn veel meer soorten relaties, en sommige daarvan zijn minstens zo belangrijk voor je levenspad.

           Pluto, de verst weg staande planeet en daarmee het symbool voor de diepste kern binnen in ons zelf, de zielsbestemming, loopt vanuit ons perspectief zoveel trager rond de zon dan de aarde, dat het soms lijkt, wederom vanuit ons perspectief, alsof Pluto terugloopt in plaats van vooruit gaat. Het is hetzelfde principe als twee voortrijdende treinen parallel aan elkaar, waarbij de ene sneller gaat dan de ander en je zou zweren dat de trein die je waarneemt op het andere spoor terugrijdt.  Sterker nog, je hele fysieke systeem reageert op dat optische bedrog en voelt de trein gewoon terug rijden, terwijl dat niet zo is.

        Terwijl we op het bankje aan deze kant van het pad zaten, was Pluto bezig om te keren van het ogenschijnlijke teruglopen naar het weer verder gaan. Alsof de trein naast je opeens acceleert en weer “normaal” doet. Eens per jaar gaat Pluto lopen als een terugrijdende trein, in het voorjaar, en eens per jaar gaatíe weer normaal doen, in het najaar (in deze decennia).  Het was een uitstekend moment om afscheid te nemen van de zomer en alles wat met vorige levens te maken had, en de toekomst weer eens in te accelereren en daarover een boom op te zetten:-)

 

 

“Zware paden”

 

            Na een poosje verder gelopen te hebben komen we op een paadje terecht waar de energie heel “zwaar” voelt. Meteen dacht ik, “oh nee he?”, want er gaat namelijk nog een zwaar paadje volgen die ik op de eerste wandeling op dit landgoed al tegengekomen was en waar ik een Eik aldaar had gevraagd “wat dit voor paadje was?”. Hij zuchtte daarop diep dat het “het paadje van de diepe zuchten was”.  Met links en rechts huizen zag ik de bewoners zwaar in de problemen zitten…

-  het eerste zware paadje-

 

Maar dit paadje hierboven had een heel andere kwaliteit, eenvoudigweg een “aardende” kwaliteit namelijk. We kwamen per slot uit vorige levens-land, het werd klaarblijkelijk tijd om weer even wat in het hier en nu te komen.

-het tweede zware paadje-

 

“Och, wat een leuk paadje, zei Suze, toen we bij het laantje “van de diepe zuchten” aankwamen, "Kijk nou  toch: licht aan het eind van de duisternis van het pad!" Daarmee kunnen we haar wel promoveren tot “lichtsjamaan”,  en gaat ze de volgende wandeling redigeren, de “Anastasia-walk”.

KLIK HIER


Na het succes van de vorige advertentie, hier een update:

TWEEDE INTRODUCTIE-AANBIEDING

“Nog steeds Nieuw in Nederland & de hele wereld!”

Sterrensjamane-in-opleiding biedt inzichtgevende wandelingen aan.

 

*Locatie:

naar keuze a) in Eefde (Gelderland), b) in Laren (Gelderland, het Dikke Eik pad) of c) in Vorden: “Het pad van je ziel”, Landgoed den Bramel.

 

*Data:

Tussen 27 oktober en 15 november 2012 naar keuze en in overleg (1 november is al geboekt)

 

*Duur van de wandeling:

ca 2-2,5 uur in meditatief tempo, met pauzes.

 

*Kosten:

Normaal 95,00 euro, nu als introductie 20,00 euro als er dan een verslag gemaakt mag worden voor dit boek.

 

Email naar chta at astrologie.ws bij belangstelling, ook indien je alleen met de trein zou kunnen komen (naar station Lochem bij wandeling b, en naar station Vorden bij wandeling c, geen station-afhaalmogelijkheden in Eefde, wandeling a )

.
.
Make a Free Website with Yola.