THE PINETREE COMPANY

(oftewel: Het Slappe Lach Bedrijf)

1: Hoe het begon

Onder het genot van een kopje koffie, pardon thee, raakten S1 en ik (J1 geheten) aan de praat over de beschilderde dennenappel anno 2004 die zij vond tijdens het opruimen van mijn Belgische carport. Een destijds mislukt project. Het was inmiddels 9 jaar later, een half rondje van de Maansknoop-omloop (mocht astrologie je wat zeggen en zo niet, sla het maar over:-)
We zaten op de een of andere manier te ginnegappen over het starten van een groots im-en exportbedrijf in beschilderde dennenappels, en tja, van het een kwam het ander. Mijn tuin in België ligt namelijk vol met mooie dennenappels afkomstig van de Himalayan White Pinetree, in Nederland haast niet te vinden. Voorraad zat dus...  en ik geloof dat we diezelfde avond al aan het schilderen zijn geslagen nadat we eerst eens even de Action hadden verblijd met een bezoek, om spuitverf en dergelijke in te slaan. (Een paar hoofdstukken verder zijn we al heel wat milieuvriendelijker aan het worden hoor, want die spuitverf stinkt, niet normaal meer.)

Aangezien we om ongeveer 14.00 uur aan het koffie-, pardon thee-leuten waren, hebben we de horoscoop daarvan aan een beroemd astrologe voorgelegd, bekend van www.astrologie.ws. In feite gaat het hier om de conceptiehoroscoop, of toch niet?

Nou zeg, de astrologe was helemaal niet enthousiast over deze mooie en vooral kunstzinnige horoscoop, maar S1 die succes over veertien jaar ook wel goed vindt, boog zich er ook over en zei iets veel opwekkenders:


Eigenlijk vind ik de conceptie horoscoop helemaal niet zo gek,..omdat de planeet Pluto de budgettaire transformerende kracht is en Saturnus de uitgave remt, verkleint en de aandacht op één punt wil brengen,...namelijk de dennenappel. Hahaah
Leuk toch voor een bedrijfje als dit,...waar we werken met, wat men noemt ,"afvalmaterialen", giften en overschotten van deze consumptie maatschappij.
We maken daarmee de transformatie mogelijk van een leeg en tot verval gedoemd product,...omdat niemand er meer naar om wil kijken, omdat het zogenaamd niet meer nuttig is in deze al te technische, snelle maatschappij.
Hoor, en zie ik daarin de gelijkenis met het wezen mens, of verbeeld ik me dat nou??
De mens die als hij dit hoort, nieuwsgierig achterom kijkt en ook een soortgelijke transformatie zo willen.
Volgens de conceptie horoscoop is ook dat mogelijk, omdat de Jupiter daar heel optimistisch over is.

Omdat transformatie steeds het gevolg is van veranderingen die er eerder waren, kan het transformerende effect leiden tot totale veranderingen in 'n levenspatroon,..langzaam en bedachtzaam,...zoals de transformerende krachten die in noordelijke landen als in Siberië voorkomen, wanneer na de winterperiode de bedachtzame lente ontluikt.

Hierbij zijn ook alle vier de elementen nodig, en,...ziehier,...Weegschaal op de Ascendant, Pluto, Saturnus, en Jupiter vertegenwoordigen als belangrijke factoren hier de vier elementen van groei,...wow,...te gek hé

En wat op dit moment gebeurt kan over zo'n 14 jaar grote gevolgen hebben,..

Niet alleen wordt het nu een komisch blog maar
het worden zelfs heel wat boek-delen van de Pinetreecompany,...die vervolgens kunnen worden verfilmd in een serie als "goede tijden,slechte tijden" maar dan komischer,...om daarna in aanmerking te komen voor een serie DvD's voor de wintermaanden.
Lijkt me niet gek,..zo'n vooruitzicht.


En omdat Jupiter trouwens verder in het huis van grote reizen staat, zijn we maar meteen op reis gegaan om de twee Siberische buurvrouwen van Anastasia eens om raad te vragen. Als het om pinecones (dennenappels) gaat moesten die er wel wat zinnigs over te vertellen hebben. Vol goede moed en geïnspireerd kwamen we weer terug van deze lange tocht naar Siberië (waar het best mooi weer was zo midden in de zomer).


Ze leerden ons dat de natuur zelf ons wel zou leren hoe we het moesten aanpakken en wat zouden ze daar gelijk in krijgen!

In het woeste Siberie zijn we meteen nog even op zoek gegaan naar zeldzame dennenappels:

-J1 te gast in het hutje van de Siberische vrouwen-
-ons doel: de Siberische zeeden!-
-de oogst, die mee teruggevlogen werd-

Onbevangen kliederden, verfden en decoreerden we er lustig op los, toen we weer terug waren en onze eerste serie hing al snel te drogen onder de nieuw opgezette partytent:
Niet dat ze er niet regelmatig afvielen, als ik er weer eens onbezonnen mijn hoofd tegen stootte omdat ik de heg er achter ook zo nodig moest snoeien, maar goed. Een gratis webshopje was al snel gemaakt en de oranje serie stond er als eerste op.
De publicatie van de webshop was natuurlijk de eerste officiële aankondiging naar buiten en kan ook als geboortehoroscoop gezien worden (waarmee de eerdere horoscoop de conceptiehoroscoop wordt).  Tussen conceptie en geboorte lagen maar een dag of 6, maar het gaat allemaal veel sneller in dennenappelland, dan in mensenland, moet je weten.
Nu was de beroemde astrologe (met wie we op intieme voet staan, dus gelukkig doet ze alles gratis, en dat is wel nodig voor ons als startend bedrijf), enfin, nu was ze opeens wel erg enthousiast, en voorspelde gouden tijden, maar de horoscoop van de geboorte cq de publicatie van de webshop heb ik even niet bij de hand.

Onze Vlaamse afdeling werd van goede energie voorzien door allerlei orbs:
In de tussentijd hadden we veel emailcontact met onze Siberische wijze raadgeefsters en die kregen er zo'n lol in, dat ze ook een afdeling creeerden in hun Siberische bossen:
S2 = Siberische vrouw 1, werkelijke naam Suzanka
Trots sturen ze ons een foto van hun droogafdeling!
En hier J3: Jokyosjka, een echt grappig Russisch typetje
ze is wel meer van het fijnere werk zoals je hier kunt zien. Hun productie is inmiddels al overgevlogen naar onze vestiging in Nederland. Gewoon gratis meegestuurd met een zending wodka van Vladimir & cederolie van Anastasia.

In the meantime waren S1 en ik ook in Nederland en op zoek naar grondstoffen.

Op onze website hadden we ook een oproepje gedaan voor vrijwllige dennenappelraapsters en we kregen tot onze verrassing de volgende mail (de dennenappels hieronder hebben we trouwens nog steeds niet, want de mail kwam van A te R en R ligt erg ver weg van onze Nederlandse vestiging:)

Goeden Middag dames van de pine tree company

Datum: 14 augustus 2013.

Betreft: levering grondstoffen PineTree Company afdeling Lochem.

Voor u staat klaar:

200 stuks dennenappels ruw, langwerpig formaat tussen 7 en 15 cm
Een aantal larixtakjes en wat kleinere rondere denneappels, ca. 30 stuks            0,30

Totaalprijs                                                               2,30

Korting wegens grootverbruik                           0,30

Korting wegens raapplezier                                2,00

TOTAALPRIJS                                                       0,00 EURO


Indien mogelijk zijn genoemde dennenappels te ontdoen van schimmels en parasieten via een dompelwaterbad, en daarna een ovenbeurt.

Dit is echter nog nooit geprobeerd waardoor het resultaat onbekend is.

Indien het geheel absoluut ongewenst is vanwege een ongevraagde levering en dus niet besteld, dan is dit volkomen ramploos want dan gaan genoemde dennenappels gewoon in de kachel als aanmaakhout.

 

Met vriendelijke groet,

 

Eenvrouwsfirma Al-Len.

 

UW FREE LANCE LEVERANCIER AL-LEN.

Inmiddels zijn we al weer verder in de tijd en heeft de firma verslag gedaan van het dompelbad der dennenappels en het vervolgens in de oven weer warm bereiden ervan. Het mocht geen zier helpen, de sparappels bleven gesloten.
Als we op 18 augustus open deur houden (Vlaams voor een open middag), verkopen we zowaar voor 9,20 euro aan fraai beschilderde dennenappels. Gelukkig, we konden onze verfvoorraad weer ietwat aanvullen, we hadden namelijk na de eerste 100 euro investering (los van reis-& onkosten) besloten dat we niet nog meer verf en tierelantijnen mochten aanschaffen als we niet eerst wat verkochten.
 
Op naar hoofdstuk 2!

Make a Free Website with Yola.