MERCURIUS TRILOGIE

1: OPDRACHT OP AFSTAND


          Zin om een eilandje (Isle de l Authie genaamd) te kopen midden in het dorpje Auxi in Noord Frankrijk? Met dit gerenoveerde landgoed er op om bijvoorbeeld een luxe B&B te beginnen?

       Het was het landgoed waarin ik in het verleden workshops hield maar het staat nu te koop, al een poosje trouwens en de eigenaresse vroeg me of ik eens aan Eik wilde vragen wanneer het nu verkocht ging worden. Op donderdag 11 oktober was het prachtig weer, en ik besloot een nieuwe route te verkennen tussen Wuustwezel en Nieuwmoer. Aan de parkeereik vroeg ik zijn zegen voor de wandeling, en, om ook goed te letten op mijn autootje. Daarover hoefde ik me niet ongerust te maken, zei Eik:

 

      Het weggetje kronkelde. Het KRONKELDE. Dat mag wel in de krant want in België kronkelen de weggetjes nooit, ze zijn altijd recht toe recht aan. Dit is wel geen krant, maar een boek, dus toch een foto:

 

    Dan vind ik een geschikte eik om mijn vraag eens aan te stellen. De Eik kon ik (voor de terugweg) herkennen aan het versierde boompje er achter. Ik probeer me zo goed en kwaad als het gaat af te stemmen op Isle de l Áuthie en aan de hand van de nieuwe eikentaal (energie naar links en beneden = nee, energie naar rechts en omhoog = ja) stel ik de vraag over de verkoop van het huis. Ik noem één voor één de namen van de komende maanden op. Oktober? Lichte energie, november? lichte energie, december? nee, januari? nee, februari? nee, maart? nee, april? nee, mei? Lichte energie. Ik vraag het nog een keer, wordt het oktober? vraagteken, november? vraagteken, mei 2013? vraagteken. Erg helder was eik niet

 

    Ik besluit er maar eens op te gaan wandelen en de natuur het antwoord te laten geven. Het is windstil, de zon schijnt, de natuur is ook stil en dus krijg ik geen antwoorden maar wel behoefte aan een bankje na verloop van tijd. Die is echter nergens te vinden, Dan vind ik iets wat er dan maar even voor moet doorgaan al kreeg ik er flinke strepen van in mijn achterste omdat ik eenvoudigweg op een rand zat. Een mens moet er wat voor over hebben als er watertjes gedronken moeten worden en sigaretjes gerookt of als de benen even rust nodig hebben of zo...

  Ik loop door, en alhoewel het landschap verandert, blijft het windstil en mooi weer en ik zie geen aanwijzingen in de natuur die iets moeten vertellen over de verkoop van het Franse huis. Ik ervaar de windstilheid als geruisloosheid, als dat er helemaal geen verandering komt. Dan, eindelijk, zie ik eens een bankje, en installeer me daar met pen en papier, watertje en de onvermijdelijke sigaretten om eens even een flink eind weg te schrijven.

  Maar er kwam niet veel van terecht, want vind ik eindelijk een bankje, gaat het toch waaien zeg, niet normaal meer. Ik word bijna weggeblazen van dat bankje, krijg het koud, en sta inderdaad maar weer op zonder een letter op papier te hebben gezet. Ik draai weer om, om de wandeling terug aan te vatten. Direct daarna is het weer windstil, en mooi weer. Pardon?? Wat was dat nou, mocht ik niet op dat bankje zitten? Even later vind ik een geschikte eik en vraag hem waarom ik niet op het bankje mocht zitten. “Wel,” zegt Eik, “jij wilde verandering, en een antwoord op je vraag. Het gaat om de verandering die plaats vindt op de weg terug. Je begrijpt dat de weg astrologisch ook Mercurius is, en je begrijpt ook dat terug “retrograde” is in astrologische termen. Daarmee heb je je antwoord. Het huis wordt verkocht tijdens een Mercurius-retrograde periode."  Aha!

    Terug bij de Eik waar ik de vraag aan stelde, ging ik met hem in conclaaf om daar achter te komen. Zou het de eerstvolgende Mercurius-retrograde periode worden? Of degene daarna? Of degene daarna? Behalve bij de eerstvolgende periode bleef Eik “windstil” in zijn antwoord. Maar ook vond ik hem niet echt glashelder over de komende Mercurius retrograde periode. Die is van 6 tot 26 november 2012. Eik zei wel dat er dan in ieder geval een verandering op gaat treden. Wel, voorlopig laten we het daar even bij en we zullen dit hoofdstuk bij moeten stellen zo gauw er in de realiteit van alledag feedback komt uit Frankrijk:-)Op naar de volgende wandeling op de Kalmthoutse Hei
KLIK HIER


Make a Free Website with Yola.