4. Ons Vlaamse filiaal
Toen we aankwamen in ons Vlaamse filiaal, wachtte ons daar een verrassing. Er was een postpakketje aangekomen van onze Siberische vriendinnen Jokyoskja en Suzanka. Er zaten bizarre dennenappels in en wat foto's. In hun beste Rus-engels vertelden ze ons dat ze op vakantie geweest waren in het Russische steppengebied:
De Steppe, zo ver je maar kunt kijken met hieronder een typisch Russisch ouderwets landbouwwerktuig:
Jokyoskja in lokale klederdracht:
Ze vertelden dat ze  een heel speciale boom kenden op een krachtplek. De boom was goed afgesloten met electrisch prikkeldraad, maar er was door de mensen daar al iets gebouwd om er over heen te klimmen en aldus konden Jokyoskja, ook niet meer de jongste, en Suzanka er makkelijk komen:
En hier laten ze hun vondst zien: de speciale Russische steppendennenappel waarop paddestoeltjes groeien. Er is maar 1 boom in de hele wereld die dergelijke paddenstoelendennenappels produceert. Wat een geluk dus, dat zij deze boom wisten te vinden en ons deze dennenappels als souvenir van hun vakantie per postpakketje konden opsturen!
Zelf hadden wij flink wat Himalayan Pine Tree dennenappels in onze opslag in België staan en het eerste wat we deden, was deze eens even sorteren, op : direct bruikbaar, of eerst ontharsen:
Bovendien werden alle dennenappels zorgvuldig geborsteld. Zo nu en dan kwam er nog wel eens een oorwurm uit maar er zaten ook spinnewebjes en dennennaalden tussen de schubben, dus dat moest allemaal gecleaned, met de modernste methoden, onze thuisfabriek waardig:
Voor het overige heeft ons Vlaamse filiaal weliswaar niet stilgezeten maar zich toegelegd op het maken van eikeltjespasta, kruidensigaretten en het ontdekken van nieuwe wandellocaties. Het einde van het productieseizoen nadert, we hebben onze Vlaamse productiemedewerkers hun congé gegeven. Eind van het jaar moet de verkoopafdeling het overnemen.
Make a Free Website with Yola.