VI: Sterrensjamaanroutes

 

 

            Een sterrensjamaan die al wandelend met bomen communiceert heeft natuurlijk gunstige wandelroutes met oude bomen vol wijsheid nodig, bomen die bereid zijn mee te werken aan mijn nieuwe beroep-in-wording.

 

Het Sterrebos in Ampsen

 

Mijn eerste verkenningstocht ging dan ook naar het ‘sterrebos’, gelegen op het landgoed Ampsen (bij Lochem). De wandelroute er naar toe gaat langs 300 jaar oude eiken en beuken. De oude en enorme eiken worden ‘de apostelen’ genoemd. Ze staan namelijk in één lijn met de Gudula kerk in Lochem en het kasteel Ampsen.

            Vol goede moed vraag ik een wel bijzonder goed uitziende 300 jaar oude apostel, of hij ook sterrensjamaan-apostel wil worden. Hij gaf een enorme hoeveelheid energie, dus dat leek wel snor te zitten.  Aan het eind van dat pad stond een wel heel bijzondere beuk:

 

Het leek wel een leeuwensjamaanbeuk met die “leeuwenpoot”.

          Zoals je in het begin hebt kunnen lezen was het boek ‘De Leeuwenvrouw” mijn inspiratie voor mijn nieuwe-beroep-in-wording. Omdat ik inmiddels begrepen heb dat een heleboel mensen nog niet precies snappen wat ik daarmee bedoel, en ik het bovendien ook nog niet goed uitgelegd heb, haal ik enkele relevante passages uit dit boek aan. De meeste mensen kennen mij als astroloog maar tot op heden heeft dat er niet echt veel mee te maken. Al gaat daar nog verandering in komen….  Er blijkt echter een connectie te zijn tussen de vaste sterren (de sterren van Orion,  Sirius en Regulus, de koningsster in het teken Leeuw) en de witte leeuwen op aarde. Sterker, de Sfinx op het plateau van Gizeh in Egypte heeft er zelfs mee te maken omdat deze op dezelfde meridiaan staat (de Nijlmeridiaan) als de geboorteplek van de fysieke witte leeuwen.  De Leeuwenvrouw, Linda, schrijfster van het boek, wordt in Afrika ingewijd door de Leeuwensjamanen en uiteindelijk besluit ze dat behalve het werk om letterlijk de witte leeuwen te gaan redden in Afrika, de Leeuw uiteindelijk, dank zij de connectie met de vaste sterren,  symbool staat voor verlichting. Het licht van de sterren wordt naar de aarde gebracht. Normaliter treedt een sjamaan uit, via trance, dat ben ik dus niet van plan:-) Maar in de eerste hoofdstukken probeerde ik je al te laten zien dat het er mij om ging om verlichting te brengen in een eventueel probleem wat een mens kan hebben, dan wel, licht op de aarde te brengen in het probleem of de situatie waarmee je bezig bent. Gewoon de overdracht  bewerkstelligen van het licht van de sterren, en van de zon (heerser van het teken Leeuw) samen met Eik die onder Jupiter valt en die ook wel de Grote Zon genoemd wordt. Verder niets.

Overigens, even een zijstapje. Deze inspiratie kwam dus tijdens ons bijzondere bezoek aan de Externsteine. Laat nu iemand er achter zijn gekomen dat de Externsteine oorspronkelijk de Ecken-Sterner Steine heetten! Eck-Stern – Hoek-ster- kun je schrijven als Extern…Het zou bij de Eckensternersteine zelfs om een sterrenwacht zijn gegaan.* Hoe mooi komt alles toch weer samen!

            De sfinx werd oorspronkelijk gebouwd in 10.500 voor Christus, in het Leeuwtijdperk! Nu bevinden we ons in de oppositie, het Watermantijdperk is begonnen, dat misschien voor het Zuidelijk halfrond juist het Leeuwtijdperk is!

            Passages uit het boek die mij tot de hele simpele gedachte brachten om het sterrensjamaanwerk te zien als het creëren van een lijntje  tussen het licht van de sterren en aardse omstandigheden zijn:

            Uit Hoofdstuk 17: Leeuw, Sterrebeest. De inwijdeling die de toestand van gevleugelde leeuw heeft bereikt, probeert de sterrentoestand te bereiken “Het is voor ons mensen hier op aarde niet gemakkelijk om sterrenkennis te verwerven”, zei de Afrikaanse leeuwensjamaan. Maar als wij daartoe in staat zijn, is het onze goddelijke plicht die vorm van verlichting terug naar de aarde te brengen, ten bate van alles wat hier op aarde leeft.

            De geheime ordes van de leeuwensjamanen zijn niet bang voor banden met het heelal. Integendeel: ze zijn ingewijd in de rituele communicatie met bepaalde hemellichamen .

            Over de witte leeuw waar Linda contact mee heeft, zegt de leeuwensjamaan (pag. 218): “Uw leeuw komt van de sterren, hij is een leeuw van God. Vergeet nooit dat het verhaal van de witte leeuwen verbonden is met de sterren. De leeuw is met de sterren verbonden, maar niet met wat willekeurige sterren. De middelste ster van Orion, Sirius en Regulus dus.

 

De konings-ster Regulus

 

            Liefde is, in sjamanistische termen, het tegengestelde van angst. Iemand die in het sjamanisme is ingewijd doodt geen leeuwen uit angst, maar eerbiedigt ze met liefde en vertrouwen. Het moment waarop de angst door de liefde wordt overwonnen werd in het oude Egypte gesymboliseerd door het zeldzame moment waarop de zon samenviel met de hartster van de Leeuw. In 2012 verandert de koningsster Regulus in een koninginnester, want hij gaat het teken Maagd in! Vaste sterren staan bijna onveranderlijk aan de hemel, ze bewegen met gemiddeld 1 graad per 72 jaar voort langs de dierenriem. Voorlopig zal dus elk jaar als de Zon Maagd binnentreedt, de dag zijn dat de Zon een conjunctie maakt, samenvalt, met de ster Regulus. In 2012 is dat op woensdag 22 augustus.

            Terug naar de leeuwensjamaanbeuk; op de heenweg vroeg ik hem of hij sterrensjamaanbeuk wilde worden, hetgeen hij geweldig vond, maar op de terugweg moest ik hem meedelen dat hij toch beter leeuwensjamaanbeuk kon blijven, want ik zag deze route toen helemaal niet meer zitten voor het toekomstige werk.  Hoe toverachtig mooi het verderop gelegen sterrebos ook is (bij zonnig weer), er staat nergens …… een bankje! Ik heb er minstens twee nodig op zo’n sterrensjamaanwandeling. Eentje voor een zuiverings-meditatie en een tweede voor een ritueel sigaretje:-)

            Ik heb onlangs sigaretten gemaakt met gedroogde bijvoet en lekker dat dat was! (Gemengd met gewone tabak). Bijvoet is trouwens ook een ingrediënt van de Indiaanse vredespijp.

            Kortom, deze locatie was afgekeurd.  Maar kort daarna stuitte ik toevallig op een zeer geschikte route, midden in een dorp (notabene), het dorp Eefde in Gelderland. Sophia nam mij daar op een goede zondag naar toe omdat ze wist hoe dol ik ben op oude bomen.

 

Het Haveke


Klik hier voor het vervolg*Bron van de naam Eckensternersteine, ingestuurd door Beatrice Boucher: http://fr.academic.ru/dic.nsf/frwiki/607984


Make a Free Website with Yola.