Het Dikke Eikpad van Verwolde

 

 

 

            De wandellocatie die ik al van te voren in gedachten had als sterrensjamaanroute was het pad naar de Dikke Eik in Laren, maar niet vanaf kasteel Verwolde, maar vanaf een veel sprookjesachtiger kant. Ik had het pad al vaak gelopen, er gemediteerd, Dikke Eik om raad gevraagd, en wist dat dit een Goed Pad was.

            De eerste keer dat ik bij de Dikke Eik mediteerde ‘vroeg’ hij aan het eind of ik terug wou komen. Ik beloofde het, maar vertelde hem wel dat dat wel een jaar kon duren. Een maand later zat ik er echter al weer, zijn vraag had me niet losgelaten. Het was 2008 en de planeet Pluto was voor het eerst in 248 jaar het teken Steenbok binnen gekomen. Dikke Eik had de vorige ca. twintigjarige periode van Pluto in Steenbok ook al meegemaakt, en wellicht de keer daarvoor ook al! Om die reden leek hij me de beste expert om iets te weten te komen over de huidige Pluto in Steenbok periode. Tot mijn verrassing gaf hij niet de standaard astrologische antwoorden over instortende economieën en machtsspelletjes, nee, hij liet me iets heel anders weten, iets waar ik helemaal blij van werd. “In de komende 20 jaar,” zei hij, “ zullen alle mensen de kans krijgen, dààr te gaan wonen, waar ze echt thuis horen, waar ze kunnen wortelen! En de mensen zouden meer respect voor de planeet als geheel krijgen, voor de natuur met name.

            Op de wandeling van vandaag (10 augustus 2012) “duwde” ik Suze in de rol van proefcliënt. Haar vraag ging precies over haar woonomgeving! Waar zou ze in de toekomst moeten gaan wonen? Dat vond ik wel heel passend voor het Dikke Eik pad, waar 500 jaar oude wortels onder en rond de Dikke Eik een energie geven via de voeten (zelfs via de schoenen), echt niet normaal meer. Maar Suze was niet van plan tegen een boom aan te gaan staan, zei ze. Dat vond ik best, als ik het maar kon doen.

            Langs schattige boerenlandweggetjes reden we naar onze parkeerplek en wandelden naar de Eerste Grote Eik, bij het begin van het landgoed Verwolde-pad. Het is een eik, waar ik ook al vaak contact mee heb gemaakt en op een eerdere wandeling had hij me al laten weten, dat als ik vragen had, ik ze hardop moest uitspreken onder die Eik, dan kon hij ze alle richtingen uitzenden, terwijl ik aan de wandel ging op zoek naar de antwoorden.

Zo ook vandaag, ik vertel Eik de vraag van Suze over waar ze zou moeten gaan wonen in de toekomst: aan zee? In het bos? In de stad? Bij haar kleinkinderen in de buurt? En ik vertelde Eik er wel bij dat het een veilige plek moest zijn.

            We lopen naar de ingang van het Dikke Eik pad, een magisch pad. Al verschillende keren ben ik op dit pad in een ander bewustzijn gekomen, alsof je eventjes getransporteerd wordt naar een andere plek en een andere tijd. Aan het begin staat een enorme beuk met een olifantenpoot, die ik altijd respectvol toegang tot dit pad vraag. Hij geeft een heel warme energie en de toegang is me dus nog nooit geweigerd.

 

-het magische pad met de Bewaakbeuk van tijd en ruimte-

           

        Het pad eindigt bij de dikke Eik waar ik de neiging heb drie keer omheen te lopen, ook uit respect. Terwijl Suze zich tegen de dikke boom aanvleide, kon ik in meditatie gaan en op die manier met Eik communiceren.

        Ik vroeg hem of hij Sterrensjamaaneik wilde worden, en dat wilde hij absoluut! Hier kreeg ik de antwoorden op Suze’s vraag, die ik haar later vertelde.

            Deel 1 van het antwoord, een sterrensjamaan waardig, was dat Suze op een plek moest komen waar ze de neiging zou krijgen Licht aan te brengen in de woning. Toen ik haar dat later vertelde was ze het daar helemaal mee eens.

            Deel 2 van het antwoord was dat ze ergens moest wonen waar ze werk en wonen kan combineren, iets wat ze nu gescheiden houdt.  Ze is geboren toen de Maan in Maagd stond, en aangezien de Maan iets vertelt over hoe we wonen, en Maagd met gezondheidszorg en werk te maken heeft (hetgeen haar beroep is), is dit alleen maar conform haar eigen behoeften. Maar het was wel een antwoord dat haar verraste, omdat ze daar juist onlangs mee opgehouden was, en werk en wonen gescheiden had om bepaalde redenen.

            Deel 3 was een complete verrassing voor haar: er moest een tuintje bij zijn!

            Zelf was ze er tijdens de wandeling al achter gekomen dat aan zee wonen geen optie was, bij haar kleinkinderen ook niet, en dat een plek, waar vandaan ze makkelijk de natuur in kon, haar het meest aansprak. Maar eerst is ze nog van plan te gaan reizen.

            Na de ontmoeting met de dikke Eik vervolgen we ons pad tot de zogenaamde Tweeling-Douglas op het landgoed. Hoe we het voor elkaar gekregen hebben weet ik niet, maar uiteindelijk waren we bijna 3 uur zoet met deze wandeling.


-de zg. ‘Tweeling-Douglas’ op landgoed Verwolde.

 

   Later zou ik Suze vragen wat zij deze wandeling waard vond in commercieel opzicht, en het mocht ook ‘niets’ zijn (ik vind het zelf veel te leuk om te doen namelijk). En alhoewel er volgens mij nauwelijks problemen opgelost werden gedurende de wandeling, zei Suze tot mijn stomme verbazing, dat ik er 95,00 euro voor kon vragen. Dit was echter waarschijnlijk meer vanwege de drie uur tijd die een sterrensjamaan er mee bezig is, dan vanwege de kwaliteit van de inzichten:-)

Hoe dan ook, nu de locaties in de buurt van Lochem bekend zijn (rond mijn woonplek in België moet ik die nog vinden), kunnen we ons eerste commerciële aanbod doen, geldig tot nader orde:


INTRODUCTIE-AANBIEDING

“Nieuw in Nederland & de hele wereld!”

Sterrensjamane-in-opleiding biedt inzichtgevende wandelingen aan.

 

*Locatie:

naar keuze a) in Eefde (Gelderland), of b) in Laren (Gelderland).

In de toekomst (2013) komt locatie t Enzerinck in Vorden ook in aanmerking.

 

*Duur van de wandeling:

ca 1,5-2,5 uur in meditatief tempo, met pauzes.

 

*Kosten:

Normaal 95,00 euro, nu als introductie 15,00 euro als er dan een verslag gemaakt mag worden voor dit boek.

 

Email naar chta at astrologie.ws bij belangstelling, ook indien je alleen met het O.V. zou kunnen komen (naar station Lochem)


SEPTEMBER 2012: alle genoemde data  in september zijn geboekt, eind oktober of begin november zijn de eerstvolgende mogelijkheden pas weer maar dan moet het weer wel een beetje meewerken, droog en niet te guur...


NAAR HOOFDSTUK 7 - VLAAMSE ROUTES


Make a Free Website with Yola.