Mercuriustrilogie


3: Mercurius conjunct Neptunus in Schorpioen


           Dit hoofdstuk begin ik te schrijven op hetzelfde bankje als waar ik het met Evert had over de Mercurius/Neptunus conjunctie in zijn horoscoop. Het ging om een betaalde sterrensjamaan-wandeling op het domein van de Franciskanesser-zusters, voormalig, en het was de bedoeling dat het hoog-energetische Jezusbeeld aldaar als sjamaan optrad. Het was zondagmiddag, mooi weer, en dus stikte het van de andere wandelaars. We zagen al in de verte dat een groepje dorpsbewoners gezellig de laatste nieuwtjes uitwisselden bij dat Jezusbeeld. Hoe kreeg ik ze daar op tijd weg? Niet dus. Ik probeerde een aantal trucs om ze daar weg te denken maar dat werkte voor geen meter. Dus besloot ik, eenmaal bij het Jezusbeeld, Evert maar een “toeristische rondleiding” te geven over de zeven traptreden en de zeven dagen waarop God de wereld schiep. Ik kwam niet eens aan traptrede drie toe, want bij traptrede twee was de menigte al weggevlucht. Mooi!

           Ik vroeg Evert plaats te nemen op traptrede 4, de traptrede van het hartchakra, per slot waren we bij de ´Jezus van het Heilig Hart`.

 

      Daar moest hij zijn vraag hardop uitspreken. Zijn vraag ging over zijn personeel. De Chinezen hebben een soort spreuk dat als ze je veel ongeluk toewensen, ze je eenvoudigweg veel personeel wensen.....

    Om de één of andere reden was ik er thuis net op tijd achtergekomen (overslaan als je niets van astrologie weet) dat transit-Neptunus (de planeet die bij zijn geboorte conjunct Mercurius stond) aan het eind van het gebied in zijn horoscoop gekomen was, echt helemaal aan het eind, dat te maken heeft met werknemers. Ik kon dus weer mooi smokkelen met deze wetenschap. Omdat ik meende al heel snel door te hebben hoe dat zat bij Evert heb ik de fout gemaakt om later, gezeten op het bankje waar ik nu ook zit:-), gewoon te vertellen wat ik dacht, nadat Evert zijn situatie uitgelegd had. Het was een fout omdat ik hem na een groot deel van de wandeling had moeten vragen wat hij er zelf van vond. De wandelingen zijn immers, zo schreef ik althans op het bankje, bedoeld om antwoorden uit het eigen innerlijk te verkrijgen.

     Ik realiseer me dat ik op al deze drie Mercurius-wandelingen weliswaar wel geluisterd heb naar de anderen, maar ze niet zelf tot het antwoord heb laten komen. Bij wandeling 1 van de trilogie kon dat trouwens ook niet. Enfin, binnenkort heb ik, terug in Nederland, nog twee afspraken voor een sterrensjamaanwandeling, dus we kunnen daar opnieuw oefenen. Voor mij is het een oefening in geduld.

     Later thuis dacht ik, dat ik zelf ook warrig ben, over Mercurius-Neptunus gesproken, want op de eerste wandeling nog in Duitsland in het eerste hoofdstuk “klaag” ik dat de ander te snel komt met het antwoord en dat er zo geen sterrensjamaanwerk voor mij is:-) En nu “klaag” ik over het omgekeerde....

       Evert heeft Mercurius in Schorpioen staan, dus vroeg ik hem of hij het kerkhof van de Franciskanesser zusters ook wilde bezoeken, alvorens we zouden mediteren (of wat daar voor door moet gaan) op het daarvoor bestemde bankje. De groep dorpsbewoners stond daar inmiddels toch al, dus die moesten ook eerst doorwandelen. Wij naar de begraafplaats.

 

       Na een hele wandeling over het domein, komen we tot slot aan bij een Mariabeeld, met de Sterrensjamaanbeuk. Aan hem vraag ik of hij nog weet dat hij Sterrensjamaanbeuk zou zijn, maar dat wist hij nog wel degelijk! Vervolgens vraag ik hem of hij nog wat toe te voegen heeft aan wat ik onderweg zoal georakeld had over Mercurius conjunct Neptunus en medewerkers en zo. Beuk had niets toe te voegen. Evert had ook geen vragen meer. Het was goed zo.

 

        De Franciskanesser zusters moeten trouwens wel elk jaar genoten hebben van de enorme ladingen tamme kastanjes op de gronden hier. In de week erna ging ik er heen om er een bende van te rapen. Vandaar dat ik weer op het bankje terecht kwam waar we zondags ook op hadden gezeten. Van Evert leerde ik trouwens dat je tamme kastanjes ook rauw kunt eten (nooit geweten). Ze smaakten inderdaad prima!


KLIK HIER VOOR HOOFDSTUK XII: Kreeft-Steenbok


Make a Free Website with Yola.