Het Haveke


        Ik stelde me er niet veel van voor en dacht daarbij aan een of ander parkje in het dorp. Misschien is dat wel het geheim: op het moment dat je ergens heen gaat vol verwachtingen of voorstellingen, kun je nauwelijks open staan voor wat zich werkelijk aandient. Je geest is dan al helemaal verstrikt in het web van verwachtingen. Mijn mooiste momenten, mijn meest bijzondere reizen, vonden plaats als ik ergens heen ging zonder verwachtingen, of zelfs dacht dat het toch niks zou worden. Het is alsof je dan anders waarneemt, wakkerder bent, en je je bewust kunt worden van dat wat zich aan jou wil openbaren.

            Het ‘parkje’ bleek een particulier landgoed te zijn, opengesteld voor wandelaars. Vanaf het begin imponeerden de oude bomen me, hier en daar leek het wel een arboretum met bijzondere soorten. En sommige beuken hadden van zichzelf hiëroglyfen in de bast staan.


 

Op een gegeven moment wandelen we door een beukenlaantje richting het huis zelf en daar gebeurde me iets totaal onverwachts, wat me nog nooit eerder op dergelijke landgoederlijke beukenlaantjes was overkomen: zonder ook maar één boom te hebben aangeraakt, ervoer ik een heel speciale, prettige, hart-en kruinchakra energie. Ik vroeg Sophia nog of de eigenaresse van het huis soms heel spiritueel was (om maar een rationele verklaring voor dit energiefenomeen te vinden). Maar dat wist ze niet.

 

            Als we vervolgens bij een vijver aankomen met een aantal forse eiken, én een bankje, wist ik het zeker, dit ‘parkje’ zou een sterrensjamaanroute worden!

            Ik vraag de grootste eik daar of hij sterrensjamaaneik wilde worden. En of hij dat wilde! In de tussentijd was Sophia de andere eik liefde aan het geven. Toen er ook nog een eik als rugleuning tegen het geplande meditatiebankje aan stond kon mijn geluk helemaal niet meer op. Ik zit er een tijdje tegen aan met zicht op de vijver en ervaar een constante stroom van Eik-energie. Hier zou ik beslist een keer willen mediteren!

 Op de terugweg vinden we ook nog een leuk koepeltje met een prachtige akoestiek om mantra’s te zingen, óf een filosofische boom op te zetten; en bovendien geschikt om de vraag van de cliënt na de queeste, al wandelend, verder te bespreken, al dan niet met horoscoop.

***


naar "De Dikke Eik"


 Make a Free Website with Yola.