Een magische wandeling

 

            Kijk, dit is Ali Çifteci, terwijl hij, eveneens op de route van landgoed Den Bramel, hardop zijn vraag stelt aan de sterren-sjamaaneik in het begin van de route:

Hij wilde iets weten over het Pad in zijn leven, en dat kwam goed uit, want toevallig is deze route daar ook voor bedoeld! Achter mij hoor ik Esther, (Ali’s vrouw),  iets murmelen tegen een andere Eik over of het nou eens een keer goed zou kunnen gaan voor haar gezin. Acteurs (Ali) en musici (Esther, en dan ook nog met een hele zwik kinderen),  hebben een zeer wisselend inkomen, maar, ze léven wel! Soms met wat te veel zorgen, zoals op deze wandeling zou gaan blijken.

Esther’s moeder heeft een Vlaamse vriend, die eens voor een gewoon consult kwam, astrologisch dus, met wie ik uren gepraat heb over de energie van bomen (in plaats van over zijn horoscoop), want daar was hij meer mee bekend dan wie ik ook maar ken. Hij is kunstenaar en professor ergens, maar heeft al eens overwogen om zijn carrière aan de wilgen te hangen en alleen nog maar te gaan wandelen, en dan telkens de bomen “wakker te roepen”, omdat hij ook weet heeft van het energie-netwerk dat bomen kunnen maken. Hij wist ook nog te vertellen dat er hier in de Achterhoek relatief weinig verkaveld was, waardoor de bomen oud zijn en minder beschadigd dan bijvoorbeeld in Brabant, waar de meeste bomen energetisch volkomen op slot zitten, omdat ze te beschadigd zijn door de diverse bouw-en landbouwomstandigheden daar. Ik moet vaak aan ons inspirerende gesprek denken als ik weer eens langs een plek kom met inderdaad, hier in de Achterhoek, prachtige oude bomen waarvan de meeste niet veel nodig hebben om energetisch “wakker geroepen te worden”.

Alhoewel Ali vorig jaar weliswaar wel een BOOM had gespeeld in een toneelstuk en daarvoor Dikke Eik in Laren had geconsulteerd, had hij nog niet zo heel vaak op deze manier tegen bomen aangestaan. Hij wist eigenlijk absoluut niet wat hij kon verwachten van deze sterrensjamaanwandeling, een verjaardags-cadeautje van Esther voor hem.

Pas als we bij de reuze-plataan aan komen begint het magische deel van het pad:

Ik geloof niet dat ik ooit zo’n enorme Plataan gezien heb, oud, verweerd, magisch als een sprookjesboom. Hierna begint er echt een magisch pad door een magisch bos, dat zal eindigen met een paadje waar we vanzelf weer terug op de aarde komen.

Onze eerste stop hierna is bij een meditatiebankje, waar we vandaag echter niet mediteerden maar ons bijna niet konden wegrukken, omdat de zon zo uitbundig was beginnen te schijnen.

 

In de tussentijd had ik in Ali’s horoscoop gespiekt en de aanwijzingen gezien voor zijn levenspad -- voor astrologisch onderlegden: Pluto in 5, hoe treffend voor een acteur!, met Noordknoop in Steenbok in 9, heerser Saturnus in 10, en Zuidknoop in Kreeft in 3, heerser Maan in Leeuw. Hij neemt zijn werk serieus, dat is duidelijk en ik ken hem al langer dan deze wandeling en weet dat hij heel diep nadenkt over filosofische en spirituele invalshoeken; hij komt oorspronkelijk van een familie met een heel (mij onbekend) spiritueel geloof in Turkije, niet de doorsnee-Islamiet.  Hij is hier in Nederland echter naar de Kleinkunstacademie gegaan en vandaar uit acteur geworden. Momenteel speelt hij in Hamlet of de Midzomernachtsdroom (ben ik even vergeten:-) en vertelde hoe ze dat helemaal gemoderniseerd en bovendien heel persoonlijk gemaakt hadden (prachtig voor zijn Noordknoop in Kreeft). Hij had het over het woord YALLAH, dat betekent: God, geef mij kracht, en dat hij in die voorstelling van Shakespeare uitspreekt, geweldig! Aangaande de Maansknopen in zijn horoscoop vraag ik hem hardop de tekst van het volgende bordje voor te lezen dat we tegenkomen:

            Er staan namelijk aanwijzingen in voor zijn knopenpad, met uitzondering van het woord dood. De eerste aanwijzing is dat je hier iets niet mag, dat er sprake is van oude bomen. (Steenbok), en dat je hier niet mag blijven spelen: precies de instructie voor zijn Steenbok-zuidknoop, terwijl hij echter juist de Noordknoopheerser in het speelse Leeuw heeft staan waarbij het juist zijn pad is om persoonlijker en speelser met zijn acteren om te gaan en zich niet altijd zorgen te maken in zijn levensbeschouwing.  Enfin, we wandelen verder en gaan eerst eens even spelen (iets waar ik zelf ook niets van terecht breng, behalve mentaal, maar dat is weer wat anders).

         Op de Anastasia-wandeling had ik van Suze de boventoon-klanken gekregen die horen bij het do-re-mi-fa-ti-do, oftewel de eerste 6 chakra’s. Ik had het papiertje meegenomen en toen we bij de twee bomen kwamen die heel geschikt waren om tegen aan te gaan staan boventoonzingen, had Esther al snel de TI toon te pakken en begon die heel zachtjes, en loepzuiver te zingen. Ze is operazangeres en geeft ook zangles, dus dat zal de eerste en laatste keer zijn dat ik iemand de TI toon hoor zingen. Ali deed de Fa meen ik, en ik zat een beetje op de MI te brommen, tot ik er snel mee ophield om de klanken van Esther niet in de weg te zitten.

         Ik vertelde ze dat het genezend was voor de bomen (dat had ik van Suze geleerd), en toen Esther (Zon in Vissen), op wilde houden vroeg de boom haar nog even door te gaan, want hij had haar klankstroom nodig om zelf nog even door te stromen, dieper de grond in, zodat hij weer bij het grondwater kon! Ze ging lang door, tot het goed was.

            Dan komen we bij het knopenpad aan, waardoor deze wandeling zo geschikt is voor het ontrafelen van iemands levensdoel, omdat de zogenaamde Maansknopen in de horoscoop, daar functioneel voor zijn.  Het knopenpad heeft een  heenwegroute, dan gaan we een bruggetje over, en dan keert het om langs hetzelfde watertje met een route in de omgekeerde richting.  Het knopenpad is eenvoudigweg een knopenpad omdat hier jonge beukjes staan waar velen voor ons al knopen in de takken hebben gelegd:

We voegen er nog wat toe:

           

            Op het eerste stuk vraag ik Ali een knoop te leggen om daarmee zijn zorgen achter zich te knopen. Zijn zorgen te verlichten, zou, als je het letterlijk neemt in het kader van het sterren-sjamaanwerk, betekenen dat er licht in de zorgen komt, maar daarvoor zou nog iemand anders zorgen, en dat, terwijl we niet eens tegen een boom aan stonden maar gewoon verder gelopen waren.

Maar eerst had Ali op de andere route een knoop gelegd, vol met intentie om speelser en makkelijker door het leven te gaan (alles in het kader van zijn levensopdracht, met Pluto in 5: te Zijn, zichzelf te Zijn, en acteur te zijn). Op een bankje daarna en al doorlopend bespreken we een bepaalde situatie aangaande zijn verleden en ik besef, dat hij zich daar ook te veel zorgen over maakt. En opeens gebeurt het, iets wat me al eerder is overkomen tijdens een sterrensjamaanwandeling,  toen ik de spirit van een overleden ziel voelde. Precies op het moment dat ik denk dat het wel goed komt met de situatie van zijn verleden, komt er een enorme energietrilling door, een soort, die ik herken als de aanwezigheid van een overleden ziel die een helper is voor de persoon waar ik op ben afgestemd. Dus ik vraag Ali, wie die overleden ziel kan zijn. Even weet hij het niet, dan zegt hij, “ik praat vaak met mijn overleden vader”. En die zegt precies hetzelfde: “Ali, het komt goed, heb niet altijd zoveel zorgen”.  Als ik dat hoor, weet ik het zeker, de spirit die ik voel in dit magische laantje is eenvoudigweg zijn vader, die meehelpt licht in de zaak te brengen!

        Op de foto hierboven legt Ali die knoop in het Noordknopen-laantje,  met de belofte vrolijker te worden.

            Er volgen nog drie laantjes. Het eerste laantje is om weer te aarden, en als de magische realiteit dan inderdaad plaatsmaakt voor de dagelijkse realiteit, komen we in het laantje van de Diepe Zuchten. In het eerste deel gaat het vooral om financiële zorgen achter ons te laten. Daarna komt het deel van het liefdesverdriet. Alhoewel Ali & Esther een heel gelukkig stel zijn die samen al jaren lief en leed delen, pinkte Ali op dat emotionele deel toch een traantje weg. Maar dat kwam waarschijnlijk omdat het toch wel een heel bijzondere wandeling was geworden. De ster die gebruikt werd voor het sterrensjamaanwerk, hier gefotografeerd vanaf het bankje in het Noordknopenlaantje waar er wat georakeld werd vanaf de horoscoop, was…..

de Zon. Want de zon is ook een ster.

 

------------------------------------------------------------------------------------

Ik wil er even op wijzen dat alle gebruikte namen in dit boek met toestemming van de betrokkenen gepubliceerd worden. Ali: misbruik mijn naam rustig, that’s good for business!


KLIK HIER VOOR HET VERVOLG


Make a Free Website with Yola.